rosebeauty.ro trafic.ro

COMENZI TELEFONICE:
0759 391 190
Luni-Vineri 10:00-18:00
Contul meu Bine ai venit!
Contul meu

frumusete bio
magazin bio Magazin cu gama extinsa de cosmetice BIO si naturale magazin bio

certificariCertificare germana BDIH  Sigla BDIH


Standardul BDIH este un organism de certificare foarte cunoscut in Europa, este mult mai exigent decat standardul Ecocert si a certificat multi pionieri in cosmetica naturala. Standardul precizeza ce ingrediente sunt permise si cele care nu se pot folosi in cosmetice, sisteme de conservare admise si se asigura ca produsele nu sunt sub nici un fel testate pe animale.

Aceasta sigla garanteaza faptul ca alegerea materiilor prime si metodele de productie se supun standardelor impuse de BDIH (Departamentul German de Stat pentru Comert si Industrie) privind cosmeticele naturale controlate.

Urmatoarele principii definesc conceptul BDIH privind ‘cosmeticele naturale controlate' :

1. Protejarea naturii – in timpul exploatarii materiilor prime utilizate, se doreste ca natura sa fie cat mai putin perturbata, luandu-se in considerare protectia animalelor. Este exclusa interventia sau manipularea genetica asupra patrimoniului ereditar al plantelor sau al animalelor.

2. Transformarea cu grija a materiilor prime in produse finite, fara sa presupuna reactii chimice. Ambalajele trebuie sa fie economice si sa respecte mediul inconjurator.

3. Cosmeticele naturale controlate trebuie sa renunte la coloranti si conservanti sintetici, si sa contina substante cu potentian alergic cat mai redus.

Criterii BDIH :

* Materii prime vegetale care provin din culturi biologice controlate sau culese din flora salbatica controlata biologic.

* Protectia animalelor. Nu se realizeaza teste pe animale nici in cursul fabricarii, nici in timpul dezvoltarii sau controlului produselor finite. Sunt excluse materiile prime provenind din vertebrate moarte (colagen animal, celule proaspete, grasime de balena, marmota, sau orice grasime animala, ulei de nurca).

* Materiile prime de tip mineral. Folosirea sarurilor anorganice (ex. Sulfat de magneziu) si a materiilor prime minerale (clorura de sodiu) este in principiu permisa.

* Materii prime cu interventie redusa. Pentru fabricarea cosmeticelor naturale se pot utiliza compusi care au fost extrasi prin hidroliza, hidrogenare, rectii de esterificare, transesterificare sau condensarea substantelor naturale, cum ar fi : grasimi, uleiuri si ceruri, lecitine, lanolina, mono- oligo- si polizaharide, proteine si lipoproteine.

* Renuntarea deliberata la colorantii organici sintetici, la substantele aromate sau parfumate sintetice, la materiile prime etoxilate, la silicon, la parafina sau alti derivati din petrol.

* Conservarea. Pentru securitatea microbiologica a produselor, doar anumiti conservanti in stare naturala sunt autorizati : acidul benzoic, sarurile sale si etilesterul, acidul salicilic si sarurile sale, acidul ascorbic si sarurile sale, alcoolul benzilic. In caz de adaugare a acestor conservanti este obligatoriu sa se adauge : ‘Conservat cu‘

* Fara radiatii. Nu este permisa sterilizarea materiilor prime organice sau a produselor finite folosind radiatii.

* Controale. Controlul respectarii criteriilor enumerate mai sus este asigurat de institutii independente de control. Respectarea criteriilor este dovedita de marca de control proprie asociatiei.

Alte obiective BDIH :

* Transparenta in ceea ce priveste procedeul de fabricare, explicarea lui in mod coerent, consumatorului.

* Interventia activa contra ingineriei genetice.

* Compatibilitatea cu mediul : folosirea de materii prime din surse naturale, certificate ; procedeele de fabricatie trebuie sa respecte mediul, ambalajele economice si reciclabile.

Compatibilitate sociala : materiile prime provenind pe cat posibil din comertul Fair Trade si din proiecte desfasurate in Lumea a-3-a, folosirea si evacuarea corecta a deseurilor.